Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ...

Το παρακάτω κείμενο, δεν είναι κομματικά χρωματισμένο, παρά τη σκληρή κριτική που ασκεί. Απλώς προβαίνει σε προφανείς πολιτικές διαπιστώσεις που θα ίσχυαν, όποια πολιτική δύναμη κι αν βρισκόταν στην εξουσία και προέβαινε σε παρόμοιες πράξεις.
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ αποχωρεί από τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου.
Ας κωδικοποιήσουμε την κατάσταση, για να μην φλυαρούμε:
1) Το κοινό περί δικαίου αίσθημα και η άποψη των πολιτών υποδεικνύουν ότι υπάρχει αγανάκτηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση Βατοπεδίου. Πολλαπλές δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν ότι υπάρχει σκάνδαλο και πολιτικές ευθύνες για τις επαχθείς για το Δημόσιο ανταλλαγές ακινήτων.
2) Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής αναφέρει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς της υπόθεσης.
Οι παραπάνω δύο παρατηρήσεις με βάση την κοινή λογική και τις δημοκρατικές αρχές, υποδεικνύουν μία και μόνη απαραίτητη κίνηση για τη συνέχεια:
Διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, αφού η έννοια της πολιτικής ευθύνης στο χειρισμό μίας σκανδαλώδους υπόθεσης σαφέστατα δημιουργεί ερωτηματικά για το εάν οι πολιτικά υπεύθυνοι παρέβησαν τη νομοθεσία.
Αντ' αυτού τί έχουμε?
Α) Ήδη από την έκδοση του πορίσματος της εξεταστικής αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες - αν και υπάρχουν πολιτικές (το αναφέρουμε συνεχώς προς εμπέδωση)
Β) Άρνηση της πλειοψηφίας να συμμετάσχει στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, της οποίας ο ρόλος είναι η διερεύνηση ύπαρξης ποινικών ευθυνών.
Τι υποδεικνύον τα παραπάνω:
- Καταφανή παράβαση της αρχής της ισότητας, αφού τα πολιτικά πρόσωπα αποφεύγουν την εμπλοκή τους με τη δικαιοσύνη (είναι και ο άθλιος νόμος του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ελάχιστο χρόνο για την παραγραφή των υποθέσεων που εμπλέκονται υπουργοί)
- Θρασύτατη αδιαφορία για τις απόψεις των πολιτών και το κοινό περί δικαίου αίσθημα
- Γελοιότητα στα όρια της φάρσας, αφού δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά η συμπολίτευση να αποχωρεί από τη Βουλή
- Υποβάθμιση του κοινοβουλίου, που αφού ζούμε (δυστυχώς ή ευτυχώς) σε κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ο κορυφαίος πολιτικός θεσμός
- Συνενοχή στην ενδεχόμενη συγκάλυψη του σκανδάλου. Δεν μπορεί να την πληρώσουν μόνο κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι είναι γελοίο να πιστέψουμε ότι λειτουργούν ανεξάρτητα χωρίς εντολές από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
- Οριστική, αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη εγκατάλειψη των ακόλουθων εκφράσεων - δογμάτων του πρωθυπουργού: "Σεμνότητα και ταπεινότητα" - "Μηδενική ανοχή στη διαφθορά" - "Επανίδρυση του κράτους"
Και για να λαϊκίσουμε και λίγο: Αυτό το τραγελαφικό και βυθισμένο στη σαπίλα κράτος, προσπαθεί να υπερασπιστεί την έννομο τάξη από τους διάφορους κατά καιρούς εξεγειρόμενους - H E L L O! Για να υπερασπίζεσαι τη νομιμότητα, πρέπει πρώτος εσύ να είσαι νόμιμος! H E L L O! Για ποιο λόγο να σεβαστούμε αυτού του είδους την κρατούσα πραγματικότητα?
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ. Οδηγείτε την κοινωνία με μαθηματική βεβαιότητα σε ηθική εξαθλίωση και καταρρακώνετε από μόνοι σας την κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου