Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ MEDIA

Ο κυνικός θυμόσοφος, μας έστειλε το ακόλουθο κείμενο, το οποίο και δημοσιεύουμε. Το κείμενο εκφράζει την ειλικρινή απορία και αγανάκτηση ενός σκεπτόμενου πολίτη μπροστά στις εξόφθαλμες στρεβλώσεις που χαρακτηρίζουν τα media και δε διστάζει να μιλήσει επιτέλους έξω από τα δόντια για πράγματα που ενώ αιωρούνται ως αίσθηση, καλύπτοναι από δισταγμό στη δημοσίευση...

Από πού να αρχίσει κανείς. Μου είναι λίγο δύσκολο. Μόλις ακούω τις αυξήσεις της φετινής χρονιάς, δηλαδή 0+0=5,5%, για να θυμόμαστε και τον επίτιμο και να μην ξεχνιόμαστε, και πάλι λοιπόν ακούμε ότι οι έχοντες και κατέχοντες των off shore εταιριών την κάνανε, δεν θα πληρώσουν τίποτα.
Οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες παρουσίασαν κέρδη δυόμιση δις ευρώ πέρσι, και το κράτος στήριξε τους τραπεζίτες με 28 δις. Μια χώρα που ο πρώην υπερυπουργός της έχει off shore εταιρίες και γλιτώνει την φορολογία, δηλώνει ότι «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ο πρώην υπουργός εργασίας της είχε ανασφάλιστους μετανάστες στη βίλα του που την ανέγειρε με άδεια αναψυκτηρίου, δις φοροδιαφεύγων, ο υπερυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ και πραγματικός πρωθυπουργός αυτής της χώρας κατηγορείται για αυθαίρετο εξοχικό, μια πλειάδα υπουργών της, με μπροστάρη τον πρώην υπερυπουργό Μέσων Μασικής Εξημέρωσης και υπό την υψηλή εποπτεία του Βούδα πρωθυπουργού, εμπλέκονται σε ένα απίστευτο σκάνδαλο Βατοπεδίου χωρίς να τιμωρείται κανείς, λοιπόν όταν συμβαίνουν όλα αυτά δεν περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό να συμβεί. Πάλι θα την κάνουν. Πάλι θα επικρατήσει το απόλυτο νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό καθεστώς. Και τότε τι; Τι θα γίνει; Εξέγερση φίλοι μου. Και τότε τι κάνει το καθεστώς; Δουλεύει πυρετωδώς. Τι ακριβώς κάνει; Αφήνει τους κουκουλοφόρους να τα σπάνε και απλά περνάνε κατασταλτικά τρομοκρατικά άκρως αντιδημοκρατικά μέτρα.
Απλά τα πράγματα. Κι ο κόσμος τα χάφτει. Keep walking λοιπόν. Πάλι από την αρχή λοιπόν. ΝΔ 35% στις ευρωεκλογές. Μα είναι δυνατόν. Κι όμως είναι. Θα μου πείτε γιατί δεν αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ; Γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα νομίζω δεν έχει προηγούμενο, μια κοινή, κυνική διαπίστωση πολλών σκεπτόμενων ανθρώπων, αν και η απαρχή πολλών τωρινών δεινών έγιναν κατά την πρώην διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Πού στηρίζεται το καθεστώς; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί που χαλιναγωγούν τα πλήθη; Μα φυσικά τα ΜΜΕ. Απλά το ξέρουμε, αλλά η τηλεόραση μας έχει γίνει δεύτερη φύση. Οι σταρ της είναι οι ήρωες της σημερινής εποχής. Δρουν με μαεστρία διδάσκοντας μαθήματα ψυχολογικής υποβολής. Ας κάτσει κάποιος να παρατηρήσει, λογικά σκεπτόμενος, νηφάλια και έξω από φανατισμούς, κάποια πράγματα που έχουν γίνει στον δημοσιογραφικό χώρο τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά τι θα δει? Τι νομίζεται ότι θα δει?
Ας παρατηρήσουμε κάποιες τιβιπερσονες και μιντιοκράτορες λοιπόν.
-Ο κύριος Μεγατσανελε ή «εγώ δεν πάω μέγαρο θα μείνω με τον παίδαρο», υποστήριξε θερμά τον χοντρό στην ενδοσοσιαλιστική διαμάχη, και μετά την ήττα του χοντρού, από «σοσιαλιστής» έγινε νεοφιλελεύθερος καπιταλιστής , ότι είναι δηλαδή, με το πρωτοπαλίκαρό του, ασπρομάλλη εκδικητή ή «ο κύριος δεν σε πάω Γιωργάκη και δεν θα γίνεις ποτέ πρωθυπουργός».
-Ο κύριος «γεμάτος ψυχή» ή «ο βήμα» ανακάλυψε την μεγάλη προσωπικότητα στο πρόσωπο του απόφοιτου του Tuft’s Κωστάκη και τον στηρίζει αν και παραδοσιακά ήταν «σοσιαλιστής» και έγινε νεοφιλελεύθερος καπιταλιστής, ότι είναι δηλαδή κι αυτός.
-Ο κύριος «αληθινός» δημοσιογράφος όταν πρωτοέκδοσε την «αληθινή» εφημερίδα του στα φόρτε του Βατοπεδίου, τον Νοέμβριο περίπου, κατηγόρησε τον πεθερό του πρώην υπερυπουργού των off shore και του «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», ότι τα πήρε για το Βατοπέδι, αυτός με την σειρά του έστειλε εξώδικο και τι νομίζεται ότι έγινε τελικά; Πριν ένα μήνα περίπου, ο σε πλήρη απαξίωση «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» καλείται στην εκπομπή του «αληθινού» για να τον στηρίξει. Μιλάμε για πολύ γέλιο. Λέτε να ισχύει το εξώδικο του πεθερού ακόμα;
-Ο κύριος «Big Brother: μεγάλοι Έλληνες» ή «πράκτορας των δολοφόνων των αυτοχθόνων ινδιάνων της Αμερικής ή των λαών», όντας χρόνια megalicious και σοσιαλιστόμουτρο, ξαφνικά γίνεται διευθυντής στην έγκριτη δεξιά μεγαλοεφημερίδα του δεξιού εφοπλιστή που κατηγορούσε τον επίτιμο ότι τον χρηματοδοτούσε και μετά τα βρήκανε και όλα μέλι γάλα και ξανά προς τη δεξιά δόξα τραβάμε.
-Για τον κύριο «ζούγκλα» τον πιο απίστευτα κωλοτούμπα, τον αρχιερέα των μεγάλων αποκαλύψεων πλην της τελευταίας 5ετίας, τα λόγια είναι περιττά.
-Ο κύριος «ελληνική ολυμπιακή επιτροπή» ή ο «αυθαίρετος» ή ο «θα σε ρίξω που με έριξες», που τον γλύφουν σύσσωμοι όλοι οι πολιτικάντηδες πολιτικοί, και στις δίκες για τα αυθαίρετα που έχει καταδικαστεί πάνε και παρουσιάζονται σαν υπερασπιστές του πλειάδα σοσιαλιστών βουλευτών, χρησιμοποιεί τον κύριο «Τατιάνα» για να εκδικηθεί την κακιά δεξιά που του πήρε το ολυμπιακό παιχνιδάκι.
-Ο κύριος «ασφαλιστής» ή «καταδικασμένος γιατί έφαγε τα λεφτά του κοσμάκη εις την αλλοδαπήν», από υποστηρικτής της δεξιάς, ξεσκεπάζει το Βατοπέδι για να εκδικηθεί τον πρώην υπερυπουργό Μέσων Μασικής Εξημέρωσης και την κυρία του «έχω και τρεις βίλες, πάμε μια βόλτα», και τώρα τα ξαναγυρνάει.
-Ο κύριος σκάει από περιβάλλον ή «ο δεξιός ψάλτης», δεξιός ακριβοπληρωμένος δουλοπάροικος του δεξιού κατεστημένου και του «εμείς που δουλεύουμε και ταΐζουμε τους τεμπέληδες», και φυσικά δούλος του αφεντικού του εφοπλιστή που κατηγορούσε τον επίτιμο ότι τον χρηματοδοτούσε και μετά τα βρήκανε και όλα μέλι γάλα και ξανά προς τη δεξιά δόξα τραβάμε, ανακάλυψε το περιβάλλον και ότι φταίμε εμείς για τα χάλια μας, η νοοτροπία μας και η κακιά μας η μοίρα.
-Ο κύριος «αυριανός μαυροπρωτοσέλιδος» ή «δεν πληρώνω τον ΙΚΑ ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑΣ, δε μι λες ε;» από μοναδικός υποστηρικτής του Αντρέα το 89 έγινε πολέμιος του κινέζου πρωθυπουργού μας που με τη σειρά του έβαζε το ΣΔΟΕ να τον κυνηγήσει, κατέληξε να είναι πραίτορας του Κωστάκη.
- και τέλος ο «εν Αθήναις» ή «κολομβιανός» ή «βγενό» ή «νονός» ή «zeitgeist» ή «Γκέμπελς», που έχει την δημοφιλέστερη εκπομπή ραδιοφώνου στην πρωτεύουσά μας την Μπογκοτά, από τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του Κωστάκη έγινε ο μεγαλύτερος πολέμιός του και τώρα το παίζει δεξιός με αριστερές ανησυχίες, δεξιός Τσε των μίντια και πολέμιος των τραπεζών εκτός της τράπεζας του βγενό φυσικά.
Πραγματικά τι είδατε? Τι νομίζετε ότι είδατε?
Ο λαός δεν τα βλέπει όλα αυτά τα παραπάνω νομίζετε; Νομίζετε δεν τα βλέπουμε όλα αυτά; Φυσικά και τα βλέπουμε, φυσικά και τα συνειδητοποιούμε. Αλλά τελικά τι; ΝΔ 35%. Χρειαζόμαστε ψυχολόγο; Λέτε;
Όχι. Απλά είμαστε κότες. Είμαστε κότες γιατί δεν μπορούμε να απεμπλακούμε από το παρελθόν μας, ενώ είμαστε εργάτες στο εργοστάσιο που μας μειώσανε τις υπερωρίες συνεχίζουμε να ψηφίζουμε δεξιά λες και είμαστε καπιτάλες αφεντικά. Είμαστε κότες γιατί δεν μπορούμε να συμμετέχουμε πραγματικά, αληθινά σε συλλογικές διαδικασίες, αγώνες και θυσίες. Είμαστε κότες αντιδημοκράτες. Είμαστε κότες εγωιστές. Είμαστε κότες τεμπέληδες. Είμαστε κότες ραγιάδες. Είμαστε κότες ματαιόδοξοι και υπερόπτες.
Στο τέλος θα χάσουμε και ότι μας ξεχώριζε από τους άλλους.

Το φιλότιμο.

Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Ρε φιλαράκι, ωραία τα λες. Όμως εγώ σκέφτομαι να ψηφίσω και στις επόμενες εκλογές μεγάλο κόμμα, γιατί πασχίζω για μια θεσούλα στο δημόσιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή