Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η αναμονή τελείωσε και όπως αναμενόταν θα έχουμε εκλογές στι 4 Οκτώβρη.

Ο Κωστάκης ο Β' ο νυσταλέος κατάλαβε ότι μάλλον βρισκόμαστε υπό διάλυση και αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές. Ιθύνων νους του εγχειρήματος φαίνεται να είναι ο κ. Σουφλιάς. Βέβαια, ενώ τρώνε πόρτα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι βατοπεδινοί και λοιποί σκανδαλιάρηδες, ο Σουφλιάς που έφτιαξε το αυθαιρετάκι στη Λαυρεωτική - θέτοντας πρωτοφανές ηθικό πρόβλημα, αφού είναι αδιανόητο υπουργός Περιβάλλοντος να κάνει πολεοδομικές παραβάσεις - παραμένει ως πανίσχυρος παίκτης στο χώρο της Δεξιάς και μάλιστα μερικοί λένε ότι κάποτε θα γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δηλαδή, κατάσταση όσο δεν πάει γλοιώδης, γελοία και ανήθικη.

Από την άλλη ο Γιωργάκης ο Β' ο Σουηδός, φαίνεται να έχει καλές προθέσεις και ευγένεια. Αλλά άλλο, να πίνουμε ουζάκι, να κάνουμε παρεούλα, να πηγαίνουμε γυμναστήριο και άλλο να κυβερνάμε. Περιμένουμε λοιπόν ακόμη (εδώ η αναμονή δεν τελείωσε) περισσότερο συγκεκριμένες προτάσεις και όχι ευχολόγια, γιατί από τέτοια μας χόρτασε και η ΝΔ. Επίσης, ελπίζουμε τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ - και είναι πολλά ζωή να ' χουν - να αρχίσουν να κόβονται από τα ψηφοδέλτια, γιατί - όχι τίποτε άλλο - βαρεθήκαμε και τις φάτσες τους. Βέβαια, παρά την καλοσύνη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, το γεγονός ότι εν κινήσει πήγε να φτιάξει την αλυσίδα του ποδηλάτου και παραλίγο να τον χάσουμε, δημιουργεί κάποιες εύλογες αμφιβολίες...

Πάμε κατόπιν στο ΚΚΕ. Εδώ η κατάσταση έχει επίσης ξεφύγει. Μονολιθικότητα, σταλινισμός και άγιος ο θεός (α, και Μαϊλλης - δεν τον αντέχω πια!). Για πόσο ακόμη θα χαίρονται με το 7%, με τάσεις μείωσης? Είναι δυνατόν αυτοί που αυτοαναγορεύονται εκπρόσωποι του μαρξισμού να είναι τόσο συντηρητικοί και τυφλοί? Πολύ φοβάμαι ότι σε συνδυασμό με την κατάσταση που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά θα πάει εντελώς κατά διαόλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι, ενώ έχει ένα ιδιαίτερα δημιουργικό κοινοβουλευτικό έργο, συνηγορούντων και των αδηφάγων ΜΜΕ, πάει να διαλυθεί γιατί δεν μπορεί κανείς να συνεννοηθεί με κανένα. Κρίμα και πάλι κρίμα ρε σύντροφοι. Να έχετε στο νου σας ότι φέρετε τεράστια ιστορική ευθύνη, γιατί σε μία αρνητική για τον καπιταλισμό συγκυρία πάτε να διαλύσετε κάθε σοσιαλιστική προοπτική!

Και ποιος χαίρεται στη γωνία? Ο παμπόνηρος Καρατζαφέρης. Ο επικίνδυνος και τραγελαφικός του θίασος, θα δει τα ποσοστά του να αυξάνονται. Και θα αρχίσει να παίρνει ακόμη πιο πολύ θάρρος για να δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία με τσιτάτα και ιδέες της εποχής του Μεταξά. Εδώ βέβαια υπάρχει και η ευθύνη των ψηφοφόρων. Δηλαδή, με ποια λογική η απογοήτευση από τα άλλα κόμματα οδηγεί στον Καρατζαφέρη? Α, είναι ίσως γιατί θα βάλει - λέει - υποψήφιο τον Ψινάκη. Λίγη τσίπα ρε παιδιά, πόσο κιτς θα γίνετε ακόμη?

Ποιον ξεχάσαμε? Α, τους φίλους μας τους οικολόγους... Λοιπόν, αυτοί μπήκαν μετά βαϊων και κλάδων στην ευρωβουλή, θεωρήθηκαν trendy και με άποψη, αλλά που ήταν στις φωτιές ΟΕΟ? Γιατί τους λοιδωρεί ο Νάνος Βαλαωρίτης, που τον είχαν κάποτε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Λοιπόν, κύριοι οικολόγοι, οικολογία χωρίς σαφή πολιτική πρόταση δε γίνεται. Και σαφής πρόταση είναι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ! Όταν ο απόλυτος θεός είναι το κέρδος όσο και να χτυπιόμαστε δε βγαίνει τίποτα. Τολμήστε να το πείτε!

Ωραία, τώρα μεγάλε τα έχωσες σε όλους και νιώθεις καλά εεε??
Όχι, βασικά νιώθω μάλλον άσχημα, γιατί τέτοια σαπίλα, έλλειψη οράματος και ανειλικρίνεια, δε νομίζω να έχει ξαναυπάρξει.

Η δική μου πρόταση είναι ότι σε μία εποχή που τα θεμέλια του παγκόσμιου συστήματος, που μας είχαν παρουσιάσει ως αλάνθαστο και σωτήριο, διαβρώνονται, ο λαός πρέπει να δώσει μία ηχηρή ριζοσπαστική απάντηση προς άλλη οικονομική και κοινωνική κατεύθυνση. Βέβαια, όπως είδαμε η κοινοβουλευτική αριστερά έχει τα χάλια της...Επίσης έχουμε βολευτεί σε έναν φτωχικό ευδαιμονισμό και είμαστε όλοι στο βάθος λίγο δεξιοί...
Ε, ας δοκιμάσουμε και τίποτε εξωκοινοβουλευτικό, λοιπόν!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου