Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΑ 28δις ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Επανερχόμαστε μετά αρκετό διάστημα με ορισμένες σκέψεις που βασίζονται στα μαθηματικά...

Προ ολίγων ημερών ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με εκπροσώπους των τραπεζών, για να συζητήσουν το ζήτημα της κρατικής ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών.

Καταθέτω μία κάποιες απόψεις για τα 28δις ευρώ που θα διοχετευθούν στις τράπεζες, ώστε να αναλογιστούμε αν τελικώς υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι:

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Κόστος εγκατάστασης ανεμογεννητριών: 2000€/kW
Κόστος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών: 5000€/kW

Έστω ότι αποφασίζουμε να διοχετεύσουμε τα 28δις σε Ανανεώσιμες Πηγές σε ένα μίγμα 70% ανεμογεννήτριες και 30% Φωτοβολταϊκά.

Τότε θα είχαμε το εξής τεχνολογικό αποτέλεσμα:
9.800MW εγκατεστημένη ισχύ σε ανεμογεννήτριες
1.68οMW εγκατεστημένη ισχύ σε φωτοβολταϊκά

Για να καταλάβουμε τα μεγέθη, υπενθυμίζουμε ότι ο στόχος του προγράμματος προώθησης φωοτοβολταϊκών προβλέπει περί τα 800MW εγκατεστημένης φωτοβολταϊκής ισχύος. Επίσης κάτι παραπάνω από 11.000MW είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ΔΕΗ.

Άρα τεχνολογικά θα καταφέρναμε να έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πράσινης ενέργειας και θα είχαμε πολύ μεγάλη επάρκεια ισχύος, που θα μας επέτρεπε να κάνουμε σημαντικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Δηλαδή στον οικονομικό τομέα:

Αφ' ενός, θα είχαμε πετύχει πλήρη και πράσινη ενεργειακή επάρκεια. Θα βάζαμε τέλος στις εισαγωγές ρεύματος, ενώ αντίθετα θα μπορούσαμε να εξάγουμε πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Αφ' ετέρου, μπορούμε με ασφάλεια να εκτιμήσουμε ότι για κάθε 10 MW εγκατεστημένης ισχύος σε ΑΠΕ δημιουργούνται 3 μόνιμες θέσεις εργασίας. Άρα συνολικά θα είχαμε περίπου 3500 νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ερώτημα: ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ Ή ΠΑΡΑΛΟΓΟ Ή ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ Ή ΑΝΑΡΧΙΚΟ Ή ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ?????

Απλώς, αποδεικνύεται ότι λεφτά υπάρχουν με το τσουβάλι, αλλά δεν είναι δυνατόν να διοχετευθούν σε μέτρα που έστω και λίγο οδηγούν σε αναδιανομή και διάχυση πλούτου. Αντίθετα, διοχετεύονται στις τράπεζες, που αποτελούν τους στυλοβάτες του σαθρού και άδικου οικονομικού συστήματος και που ειδικά στην Ελλάδα, επέχουν ρόλο νομιμοποιημένων τοκογλύφων. Επιβεβαιώνεται ότι ο καπιταλισμός για να επιβιώσει πρέπει συνεχώς να αυξάνει τα περιθώρια κέρδους και αυτή είναι η ουσία της κρίσης που διερχόμαστε. Στόχος είναι μέσω της συρρίκνωσης εργασιακών δικαιωμάτων και μέσω της γενικότερης μείωσης του κόστους παραγωγής να οδηγηθούμε σε μία νέα κατάσταση, όπου οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ...

Υ.Γ. Οι τράπεζες ζήτησαν από τον υπουργό τα λεφτά σε μετρητά και όχι σε ομόλογα...ΗΜΑΡΤΟΝ, που λέει και ο Γεωργίου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου